Rubber bekleding

Vulkaniseren van rubber (aanhechting)

Ridderflex heeft de kennis en de apparatuur in huis om rubber te kunnen vulkaniseren. Met onze vulkanisatieapparatuur brengen wij het rubber op de juiste temperatuur en druk. Daardoor worden de moleculen van het materiaal met elkaar verbonden. Zo ontstaat een ijzersterke aanhechting (verbinding) tussen het rubber en het staal. Oftewel: een ijzersterke rubber bekleding.

Onze rubber bekleding in de praktijk

Ridderflex bekleedt regelmatig grote onderdelen voor staalconstructies voor haar klanten. Een aantal voorbeelden van door ons beklede onderdelen zijn:

  • Buoyancy en riser clamps: deze stalen klemmen maken deel uit van een constructie die de handelbaarheid van de pijp onder water eenvoudiger maakt bij werkzaamheden onder water. Onze bekleding vermindert frictie en beschermt de pijp bij het bevestigen van de clamps.
  • Riser Pipes: de bekleding van Ridderflex maakt riser pipes voor o.a. werkeilanden slijtvaster.
Rubber bekleding

Advies bij keuze materiaal

Het bekleden van stalen onderdelen kan in bijna elke gewenste rubber soort. Echter is de keuze voor het juiste bekledingsmateriaal afhankelijk van de toepassing. En ook van de bestendigheid tegen oliën, chemicaliën en hoge of lage temperaturen. Ridderflex adviseert u graag over het juiste materiaal. Wij hebben nagenoeg alle rubber kwaliteiten, zoals EPDM, NBR en Neopreen in voorraad. 

Heeft u een (aan)vraag?

Wij blinken uit in het produceren van kunststof, rubber en polyurethaan maatwerk producten.

+31 180 46 34 71 sales@ridderflex.nl

Let op! We leveren niet aan particulieren. Voor nieuwe klanten hanteren wij een minimum orderbedrag van € 300,00 ex. BTW en verzending.