Terug naar nieuws
Buoyancy en riser clamps Pioneering Spirit met Ridderflex bekleding

Buoyancy en riser clamps Pioneering Spirit met Ridderflex bekleding

Onlangs heeft Ridderflex weer een mooie order afgerond in een kort tijdsbestek: wij hebben 64 buoyancy en riser clamps, bestemd voor de Pioneering Spirit (Allseas), bekleed met Neopreen rubber.

Deze stalen klemmen maken deel uit van een constructie die de handelbaarheid van de pijp onder water eenvoudiger maakt bij werkzaamheden onder water. Onze rubber bekleding voorkomt frictie en beschermt de pijp bij het bevestigen van de riser clamps.

Toepassing van de Buoyancy clamps

Buoyancy clamps zijn hulpmiddelen die ingezet worden bij reparaties of werkzaamheden aan pijpleidingen onder water. Ze maken deel uit van een constructie die de handelbaarheid van de pijp onder water eenvoudiger maakt. De clamps zijn bevestigd aan een stalen balk met hijsogen. De clamps worden om de pijp gemonteerd. Vervolgens worden de banden van (een lege) buoyancy bag bevestigt aan de balk. Een onderwater-robot (ROV) of duiker blaast de buoyancy bag op. Hierdoor ontstaat drijfvermogen, waardoor het gewicht van de pijp wordt ontlast en deze beter handelbaar is.

Rubber en polyurethaanbekleding beschermt

De neopreen rubberbekleding van Ridderflex voorkomt frictie en beschermt de pijp bij het bevestigen van de clamps. Wilt u uw staaldelen laten voorzien van een beschermlaag? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bekleden uw product met rubber of polyurethaan.

De keuze voor het juiste bekledingsmateriaal is afhankelijk van de gewenste hardheid en slijtvastheid. En ook van de bestendigheid tegen oliën, chemicaliën en hoge temperaturen. Daarbij adviseren wij u graag.