Vulkaniseren

Vulkaniseren rubber

Ridderflex heeft de kennis en de apparatuur in huis om rubber te vulkaniseren. Met onze vulkanisatieapparatuur brengen wij het rubber op de juiste temperatuur en druk. Daardoor worden de moleculen van het materiaal met elkaar verbonden. Zo ontstaat een ijzersterke aanhechting of verbinding, die alleen door mechanisch geweld kan worden verbroken.

Vulkaniseren is de ideale (en kostenbesparende) manier om grote rubber pakkingen uit segmenten te maken. De las die de delen met elkaar verbindt, is net zo sterk als het rubber. Ook is het een goede reparatiemethode. Wij kunnen beschadigingen in bijvoorbeeld fenders en manchetten herstellen voor u. Informeer naar de mogelijkheden bij onze verkoopafdeling.

Vulkaniseren

Vormwerk en rubber op staal

Door het vulkanisatieproces toe te passen in een matrijs, kunnen wij o-ringen en vormproducten maken. Ook kunnen wij rubber op staal vulkaniseren. Door het vulkanisatieproces ontstaat een ijzersterke aanhechting (verbinding) tussen het rubber en het staal. Zo maken wij hoogwaardige rubber bekledingen op staaldelen, zoals platen, klemmen en schalen.

Vulkaniseren

Gevulkaniseerd rubber: maatwerk producten

Ridderflex kan vrijwel alle kwaliteiten rubber voor u vulkaniseren. Wij kunnen producten volgens uw specificaties en in de gewenste materiaalsoort op maat maken. Dat kan eenvoudig aan de hand van een tekening of model.

Voorbeelden van onze gevulkaniseerde rubber producten zijn:

Met gevulkaniseerde las (verbinding) Rubber ringen
O-ringen
Rubber manchet / hoes
Rubber pakkingen met grote diameters (opgebouwd uit segmenten)
Rubber stroken (op de gewenste lengte)
Door vulkanisatie aangehecht / verbonden  Rubber bekledingen
Compleet gevulkaniseerde (vorm) producten Rubber vormwerk
O-ringen
Rubber-metaal vormwerk
Vulkaniseren

Heeft u een (aan)vraag?

Wij blinken uit in het produceren van kunststof, rubber en polyurethaan maatwerk producten.

+31 180 46 34 71 sales@ridderflex.nl

Let op! We leveren niet aan particulieren.