Terug naar nieuws
Ridderflex riser pipe bekleding in zelfvoorziening werkeiland NAM

Ridderflex riser pipe bekleding in zelfvoorziening werkeiland NAM

HSM Offshore B.V. werkt momenteel aan de fabricage van het NAM L13-F1 Monotower Wellhead Platform: een hypermodern zelfvoorzienend offshore platform. Het gasplatform wordt 60 kilometer uit de kust van Den Helder geplaatst en gaat volgend jaar in bedrijf. Ridderflex heeft de doorvoering van meerdere riser pipes bekleedt met neopreen rubber.

Werkeiland NAM draait op zon en wind

Voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) worden gasvelden in de Noordzee steeds belangrijker. Het platform dat nu in Schiedam wordt gebouwd, werkt zo goedkoop dat de NAM kleine gasvelden op zee er rendabel mee kan exploiteren. Het geheim: het draait volledig op wind en zonne-energie. Boven op het bouwwerk staan zonnepanelen en windmolens. Die leveren al meer dan genoeg stroom op om de installatie te laten draaien. Het overschot gaat naar de batterijen, voor het geval het niet waait en de zon niet schijnt. Bron: AD.nl. (2017, 16 april)

Lees het complete artikel op http://www.ad.nl/rotterdam/werkeiland-van-gasbedrijf-nam-draait-op-zon-en-wind~acab48b1/


Ridderflex bekleedt met rubber en polyurethaan

De neopreen rubberbekleding van Ridderflex maakt de riser pipes voor dit werkeiland slijtvaster. Bent u op zoek naar slijtvastere constructiedelen, staalplaten en pijpstukken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bekleden uw product met rubber of polyurethaan.

De keuze voor het juiste bekledingsmateriaal is afhankelijk van de gewenste hardheid en slijtvastheid. En ook van de bestendigheid tegen oliën, chemicaliën en hoge temperaturen. Daarbij adviseren wij u graag.