Terug naar nieuws
Ridderflex onderdelen in Vester Voldgade brug in Kopenhagen

Ridderflex onderdelen in Vester Voldgade brug in Kopenhagen

In het centrum van Kopenhagen, Denemarken, is recent een nieuwe fiets- en voetgangersbrug gebouwd over het kanaal bij Vester Voldgade. In opdracht van Hollandia Infra B.V. hebben wij voor deze bijzondere brug UHMPE producten gefreesd.

Dit zijn beslist geen rechttoe rechtaan producten, maar speciale custom-made producten met zowel een horizontale als verticale radius. Wederom een uitdagend project!

De brug bij Vester Voldgade

De 160 meter lange fiets- en voetgangersbrug bij Vester Voldgade is een echte eyecatcher. Naast de bijzondere vormgeving is de manier van openen ook uniek. De brug gaat open en dicht door middel van twee draaiende delen, daardoor ontstaat er een vaarweg van ongeveer 35 meter breed tussen de brugdelen in.

Vester Voldgade UHMPE onderdelen

Mobilis Danmark A/S was verantwoordelijk voor de onderbouw van de brug. Hollandia Infra B.V. was verantwoordelijk voor de bovenbouw, het bewegingswerk en de elektrische en mechanische installaties.

Ridderflex custom made PE onderdelen

Met behulp van ons 3D CAD/CAM programma Fusion 360 frezen wij de allermooiste onderdelen. Zo ook deze UHMPE onderdelen voor de brug in Kopenhagen. Ze maken deel uit van de draaiende delen van de brug. Aan iedere kopse kant van de brug zijn twaalf delen gemonteerd. Ze verschillen allemaal in vorm en grootte, het langste onderdeel is maar liefst 1300 mm. Ieder deel heeft zowel een horizontale als verticale radius. Dat maakte deze opdracht een uitdagend en leuk project voor ons team.

Vester Voldgade UHMPE onderdelen Ridderflex

Wilt u kunststof producten laten draaien of frezen? Ridderflex is dé specialist in kunststof verspanen.