Terug naar nieuws
Grotere capaciteit CNC draaien kunststof door Style 660 draaibank

Grotere capaciteit CNC draaien kunststof door Style 660 draaibank

Altijd weer bijzonder om te melden: onze capaciteit voor het CNC draaien van kunststof en metalen onderdelen is uitgebreid. We hebben ons machinepark aangevuld met een Style 660 draaibank voor grotere diameters.

Deze computergestuurde draaibank maakt nauwkeurig en snel producten uit kunststof en metaal. Natuurlijk met software die helemaal up-to-date is.

Style 660: Grote draaidiameter

Ridderflex heeft al heel wat CNC draaibanken in haar machinepark, waaronder de Style 510. De Style 660 zorgt voor extra capaciteit. En niet alleen dat: deze draaibank heeft een grote draaidiameter van 660 mm en meet wel 3000 mm tussen de centers. Dit betekent dat wij extra grote producten kunnen CNC draaien met deze machine.

CNC draaien metaal

Zeker bij de productie van seat assembly’s met extra grote metalen zittinghouders, zullen wij van de nieuwe draaibank profiteren. De seat assembly is misschien wel het paradepaardje van Ridderflex, het absolute summum van een custom-made product voor de valve industry. De seat assy stellen wij samen uit meerdere onderdelen van verschillende materialen. Vaak worden metalen gecombineerd met grafiet (hard of zacht) en kunststoffen. De zittinghouders uit RVS, Titanium, Nikkel Aluminium Brons, Hastelloy of Duplex draaien wij zelf.

Seat assy

CNC draaien kunststof

Natuurlijk zal Ridderflex op de Style 660 ook grote maatwerk kunststof producten draaien, zoals zittingen en ringen. Het draaien van kunststof producten is een heel ander specialisme dan het draaien van metalen. De ene kunststof zet meer uit, de andere krimpt meer onder externe factoren als temperatuur en luchtvochtigheid. Elke kunststof gedraagt zich weer anders. Toch garandeert Ridderflex bij al het draaiwerk en freeswerk een hoge graad van nauwkeurigheid. Afhankelijk van het materiaal kunnen wij binnen toleranties van 0,05 mm werken.

Kunststof draaiwerk

Draaien en frezen: ons specialisme

Door de jaren heen heeft Ridderflex kunststof draaien en frezen tot een kunst verheven. Zoekt u een specialist voor kunststof draaiwerk? – Bij ons zit u goed. Wij kunnen alle soorten kunststof draaien. Ridderflex is vooral sterk in de productie van maatwerk producten. Ook voor complex vormgegeven producten draaien wij onze hand niet om.

Wilt u maatwerk kunststof producten laten produceren in onze draaierij? Neem contact op met onze verkoopafdeling.