Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Rubber bekleding

Ridderflex rubber bekleding is er speciaal voor constructiedelen, staalplaten en pijpstukken. Wij bekleden en herbekleden onderdelen zoals platen, klemmen, schalen en pijpen.

Ridderflex rubber bekleding beschermt

Ridderflex bekleedt en herbekleedt uw product of staaldeel met rubber of polyurethaan. Een Ridderflex rubber bekleding kan meerdere voordelen opleveren, zoals:

 • Bescherming (een beschermlaag) van het staaldeel, voor bescherming tegen o.a. mechanische impact en/of schuren en schuiven (slijtage beperking, met een slijtvaste rubber kwaliteit) en/of zeewater (met een zeewaterbestendige rubber kwaliteit).
 • Vereenvoudiging van handelbaarheid van staaldelen (voor bijvoorbeeld onder water) of
 • Vermindering van frictie

Advies bij keuze materiaal

Het bekleden van stalen onderdelen kan in bijna elke gewenste rubber soort. Echter is de keuze voor het juiste bekledingsmateriaal afhankelijk van de toepassing. En ook van de bestendigheid tegen oliën, chemicaliën en hoge of lage temperaturen. Ridderflex adviseert u graag over het juiste materiaal. Wij hebben nagenoeg alle rubber kwaliteiten, zoals EPDM, NBR en Neopreen in voorraad.

Neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer informatie.

Vulkaniseren van rubber (aanhechting)

Ridderflex heeft de kennis en de apparatuur in huis om rubber te kunnen vulkaniseren. Met onze vulkanisatieapparatuur brengen wij het rubber op de juiste temperatuur en druk. Daardoor worden de moleculen van het materiaal met elkaar verbonden. Zo ontstaat een ijzersterke aanhechting (verbinding) tussen het rubber en het staal. Oftewel: een ijzersterke rubber bekleding.  

Onze rubber bekleding in de praktijk

Ridderflex bekleedt regelmatig grote onderdelen voor staalconstructies voor haar klanten. Een aantal voorbeelden van door ons beklede onderdelen zijn:

 • Buoyancy en riser clamps: deze stalen klemmen maken deel uit van een constructie die de handelbaarheid van de pijp onder water eenvoudiger maakt bij werkzaamheden onder water. Onze bekleding vermindert frictie en beschermt de pijp bij het bevestigen van de clamps.
 • Riser Pipes: de bekleding van Ridderflex maakt riser pipes voor o.a. werkeilanden slijtvaster.
Rubberbekleding

Meer over bekledingen

 • Buoyancy en riser clamps Pioneering Spirit met Ridderflex bekleding

  Buoyancy en riser clamps Pioneering Spirit met Ridderflex bekleding

  19-06-2017 Onlangs heeft Ridderflex weer een mooie order afgerond in een kort tijdsbestek: wij hebben 64 buoyancy en riser clamps, bestemd voor de Pioneering Spirit (Allseas), bekleed met Neopreen rubber.

  Nieuws
 • Ridderflex riser pipe bekleding in zelfvoorzienend werkeiland NAM

  Ridderflex riser pipe bekleding in zelfvoorzienend werkeiland NAM

  30-05-2017 HSM Offshore B.V. werkt momenteel aan de fabricage van het NAM L13-F1 Monotower Wellhead Platform: een hypermodern zelfvoorzienend offshore platform. Ridderflex heeft de doorvoering van meerdere riser pipes bekleedt met neopreen rubber.

  Nieuws
 • Bekleden van constructiedelen

  Bekleden van constructiedelen

  16-09-2015 Slijtvastere constructiedelen, staalplaten en pijpstukken? Wij maken het mogelijk. Ridderflex bekleedt met rubber of polyurethaan en past de bekleding op de toepassing aan.

  Nieuws
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71