Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
  • Nederlands
  • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Bekleden en coaten

Bij Ridderflex kunt u terecht voor het bekleden en coaten met polyurethaan. Polyurethaan leent zich uitstekend als beschermlaag voor diverse materialen.

Door het bekleden en coaten met polyurethaan maken we onderdelen als wielen, rollen, walsen en sleeves slijtvaster.

Polyurethaan bekleding

Er zijn verschillende methoden om een product te voorzien van een polyurethaan bekleding. Spuiten of sprayen wordt gebruikt voor een dunwandige bekleding. Onze bekledingstechnologie biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen we ons met deze technologie beter aanpassen aan de toepassing van het product. Een ander voordeel van bekleden ten opzichte van spuiten is dat er bij deze technologie wordt ‘aangegoten’. Dit maakt het eindresultaat dikwandiger.

Polyurethaan coating

Bij het coaten met polyurethaan brengen we een of meerdere lagen polyurethaan op een moedermodel aan. De polyurethaan coating brengen we aan de buitenkant aan, waardoor daar een minder exacte vormgeving kan ontstaan.

Polargard®: super PU bekleding

In 2012 ontwikkelde Ridderflex een nieuw en uniek product dat we Polargard® noemen. Dit is een slijtvaste polyurethaan plaat met een backing die een open structuur heeft. Daardoor kan de Polargard® plaat worden verlijmd met staalplaatdelen, zoals trilbakken en stortkokers. Naast deze Polargard® Canvas variant, bieden wij ook Polargard® Steel met staalinlage. Deze plaat kan mechanisch worden bevestigd.

Gerelateerd aan bekleden en coaten

  • Bekleden van constructiedelen

    Bekleden van constructiedelen

    16-09-2015 Slijtvastere constructiedelen, staalplaten en pijpstukken? Wij maken het mogelijk. Ridderflex bekleedt met rubber of polyurethaan en past de bekleding op de toepassing aan.

    Nieuws
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71