Terug naar nieuws
Welke rubber manchet heeft u nodig?

Welke rubber manchet heeft u nodig?

Welke rubber manchet heeft u nodig? Wij helpen u kiezen. Ridderflex produceert rubber manchetten voor u op maat in vele kwaliteiten rubber.

Elk materiaal heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is de ene manchet uitstekend geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. En de andere is superflexibel en vangt goed trillingen op. Maar: welke manchet heeft u eigenlijk nodig? 

Rubber manchet in vele kwaliteiten

Een manchet (ook wel hoes genoemd) kan door Ridderflex in vele kwaliteiten rubber worden gemaakt. Onze EPDM manchetten zijn het meest algemeen toegepast in de industrie. Manchetten van siliconen rubber zijn kostbaarder, maar bieden een aantal unieke eigenschappen zoals een goede temperatuurbestendigheid. Daarnaast maken we rubber manchetten ook vaak uit de hoogwaardige materialen polyurethaan, para rubber en red star. Deze kwaliteiten rubber zijn zeer slijtvast.

Welke rubber manchet? 

In de infographics ziet u in één oogopslag welke manchet het best geschikt is voor welke toepassing.

EPDM

EPDM (zwart) manchet

  • Meest algemeen toe te passen manchet in de industrie
  • Prijs/kwaliteit verhouding is prima

Zeer veelzijdige manchet, kan bijna in de gehele industrie worden toegepast. Uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Het is verouderingsbestendig en kan worden blootgesteld aan ozon, UV-straling, stoom en extreme weersomstandigheden. EPDM rubber behoudt zijn eigenschappen, zelfs bij grote temperatuurverschillen.

Silicoon manchet

Silicoon manchet

  • Goed in te zetten bij hoge temperaturen
  • Voedingsmiddelengeschikt

Zeer goed geschikt als manchet voor industriële toepassingen. Blijft stabiel in extreme omgevingen. Tevens heeft het een hoge temperatuurbestendigheid. Siliconen rubber is fysiologisch inert. Hierdoor verdient het materiaal ook de voorkeur in de medische, farmaceutische en voedings- en genotmiddelenindustrie.

Polyurethaan, para rubber of red star rubber manchet

Polyurethaan, para rubber of red star rubber

  • Zeer slijtvast
  • Zeer scheurvast

Perfect als manchet voor stortgoed oplossingen en voor omgevingen waar zich een sterke slijtage voordoet als gevolg van wrijving. Zowel polyurethaan, als para rubber en red star rubber zijn zeer slijtvast. Hebben allen een uitstekende scheurvastheid en een zeer goede veerkracht (geschikt om trillingen op te vangen). Para rubber heeft bovendien een goede chemische bestendigheid.

Advies bij keuze rubber manchet

De materiaalkeuze voor uw rubber manchet is sterk afhankelijk van het toepassingsgebied en de bedrijfsomstandigheden. We leveren de manchetten/hoezen eventueel met klemranden of met ingesealde klembanden.

Wij adviseren u graag.