Terug naar nieuws
Spiegellassen van kunststof leidingwerk: wij adviseren u graag

Spiegellassen van kunststof leidingwerk: wij adviseren u graag

Het spiegellassen van kunststof leidingwerk, ook wel bekend als ‘stuiklassen’, is veruit de meest gebruikte methode om verschillende kunststof onderdelen met elkaar te verbinden. Voor moeilijk te bereiken plekken zijn er andere mogelijkheden. Welke kunststof is het handigst voor uw toepassing? En op welke manier kan dit het beste worden gelast? Wij adviseren u graag.

Kunststof leidingwerk bij Ridderflex

Kunststof leidingwerk: Ridderflex kan het van a tot z leveren. De pijpleidingen (buizen), de flenzen, de flenspakkingen, de fittingen, de appendages, de ondersteuningen. Deze kunnen we als geheel, geassembleerd, leveren. In de praktijk zien we dat klanten vaak niet weten wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het materiaal en de lasmogelijkheden. Wij adviseren u graag: van de materiaalkeuze tot en met de installatie.

Waarom leidingwerk van kunststof?

Waarom zijn kunststof leidingen een handige keuze? Kunststof is:

  • Duurzaam en slijtvast. Dat is met name handig voor de apparatenbouw.
  • Zeer goed resistent tegen chemicaliën. Dat maakt het ook geschikt voor (petro)chemische toepassingen.
  • Dus ook voor de scheepvaart is kunststof leidingwerk ideaal. Bovendien wordt er vaak, om legionellabesmetting te voorkomen, meer chloor toegevoegd aan het drinkwater aan boord. Leidingdelen van staal en koper zijn hier niet tegen bestand. Kunststof wel.

Afhankelijk van het medium, de druk, de temperatuur en de gestelde eisen kunnen wij u adviseren bij de materiaalkeuze bij kunststof leidingwerk en helpen bij het maken van deze keuze.

Spiegellassen, moflassen, draadlassen of...

Naast het verlijmen (zoals PVC) is spiegellassen de meest toegepaste methode bij het verbinden van kunststof leidingen. Voor moeilijk te bereiken plekken en kleinere diameters zijn er andere lasmethoden.

Draadlassen en extrusielassen

De draadlas en extrusielas wordt toegepast voor het verbinden van samengestelde onderdelen uit plaat en buis zoals (opvang)bakken, kasten, trechters, tanks en gaswassers.

Speigellassen (struiklassen) en moflassen

Met spiegellassen worden de verschillende onderdelen van de leidingsystemen, zoals buis, bochten, t-stukken, voorlaskragen met elkaar verbonden. Kleinere leidingdiameters worden voornamelijk gemoflast.

Electrolassen

De electrolas is een vorm van een moflas die verlast wordt d.m.v. een weerstandsdraad. Deze lasmethode is uitermate geschikt voor verbindingen op moeilijk bereikbare plekken.

Bent u op zoek naar een partij die uw kunststof leidingwerk kan lassen? Neem contact met ons op.