Terug naar nieuws
Rollen met enorme afmetingen bekleed met PU

Rollen met enorme afmetingen bekleed met PU

26 Stalen rollen, 14 bekleed met polyurethaan (PU) en 12 onbekleed: alles bij elkaar een bijzondere order, die wij deze week afleverden.

De rollen hebben een lengte van meer dan één meter, een buitendiameter van ruim 400 mm en wegen maar liefst 200 kg per stuk. Ze worden gebruikt om kabels en pijpleidingsystemen onder zeewater te leggen.

De toepassing onder zeewater vereiste een speciale behandeling van het staal. We hebben alle stalen rollen voorzien van een epoxylaag. Deze beschermlaag maakt het staal zeewaterbestendig. Tevens is iedere rol voorzien van verchroomde bussen aan de as uiteinden. De beklede rollen beschikken over een 2,5 cm dikke polyurethaanlaag.

Naast deze compleet samengestelde rollen hebben wij ook kunststof bussen geproduceerd ten behoeve van de lagertoepassing van de rollen. Deze worden uiteindelijk over de verchroomde bussen aan de asuiteinden geplaatst.

Naast het bekleden van wielen, rollen en walsen kunnen wij ook het complete eindproduct volgens uw eigen specificaties leveren.

Interesse? Neem contact op met onze verkoopafdeling!