Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Grotere capaciteit CNC draaien kunststof door  Style 660 draaibank

24-05-2019 | Altijd weer bijzonder om te melden: onze capaciteit voor het CNC draaien van kunststof en metalen onderdelen is uitgebreid. We hebben ons machinepark aangevuld met een Style 660 draaibank voor grotere diameters. Deze computergestuurde draaibank maakt nauwkeurig en snel producten uit kunststof en metaal. Natuurlijk met software die helemaal up-to-date is.

Style 660: grote draaidiameter

Ridderflex heeft al heel wat CNC draaibanken in haar machinepark, waaronder de Style 510. De Style 660 zorgt voor extra capaciteit. En niet alleen dat: deze draaibank heeft een grote draaidiameter van 660 mm en meet wel 3000 mm tussen de centers. Dit betekent dat wij extra grote producten kunnen CNC draaien met deze machine.

CNC draaien metaal

Zeker bij de productie van seat assembly’s met extra grote metalen zittinghouders, zullen wij van de nieuwe draaibank profiteren. De seat assembly is misschien wel het paradepaardje van Ridderflex, het absolute summum van een custom-made product voor de valve industry. De seat assy stellen wij samen uit meerdere onderdelen van verschillende materialen. Vaak worden metalen gecombineerd met grafiet (hard of zacht) en kunststoffen. De zittinghouders uit RVS, Titanium, Nikkel Aluminium Brons, Hastelloy of Duplex draaien wij zelf.

CNC draaien kunststof

Natuurlijk zal Ridderflex op de Style 660 ook grote maatwerk kunststof producten draaien, zoals zittingen en ringen. Het draaien van kunststof producten is een heel ander specialisme dan het draaien van metalen. De ene kunststof zet meer uit, de andere krimpt meer onder externe factoren als temperatuur en luchtvochtigheid. Elke kunststof gedraagt zich weer anders. Toch garandeert Ridderflex bij al het draaiwerk en freeswerk een hoge graad van nauwkeurigheid. Afhankelijk van het materiaal kunnen wij binnen toleranties van 0,05 mm werken.

Draaien en frezen: ons specialisme

Door de jaren heen heeft Ridderflex kunststof draaien en frezen tot een kunst verheven. Zoekt u een specialist voor kunststof draaiwerk? – Bij ons zit u goed. Wij kunnen alle soorten kunststof draaien. Ridderflex is vooral sterk in de productie van maatwerk producten. Ook voor complex vormgegeven producten draaien wij onze hand niet om.

Wilt u maatwerk kunststof producten laten produceren in onze draaierij? Neem contact op met onze verkoopafdeling.

Meer kunststof draaiwerk

 • Ball valve seat assy: summum van custom-made

  Ball valve seat assy: summum van custom-made

  25-10-2018 Het absolute summum van een custom-made product is toch wel onze ball valve seat assembly. Deze seat assy stellen wij samen uit meerdere onderdelen van verschillende materialen. Vaak worden metalen gecombineerd met grafiet (hard of zacht) en kunststoffen.

  Nieuws
 • Maatwerk machineonderdelen: u vraagt, wij draaien

  Maatwerk machineonderdelen: u vraagt, wij draaien

  22-05-2018 De vraag naar onze maatwerk machineonderdelen neemt enorm toe, de laatste maanden. Goed zit u in ieder geval bij ons, als u op zoek bent naar nieuwe of vervangende onderdelen voor machines of apparaten. Wij zijn al 25 jaar hét adres voor maatwerk onderdelen.

  Nieuws
 • Kunststof draaien (draaiwerk)

  Kunststof draaien (draaiwerk)

  Ridderflex draait alle soorten kunststof. En in voorkomende gevallen ook rubber en metaal. We hebben een uitgebreid machinepark.

  Bewerking
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71