Rotomoulding

De rotomoulding techniek

Rotatiegieten of centrifugaal gieten van polyurethaan werkt heel anders dan bij kunststof. Bij kunststof wordt poeder tot zeer hoge temperaturen verhit, gevormd en vervolgens afgekoeld. Onze manier van rotomoulding werkt als volgt: wij gieten een mengsel van vloeibare polyurethaan in een matrijs. Die matrijs sluiten wij af en deze gaan we vervolgens rotomoulden. Door het chemische proces dat in het polyurethaansysteem (het vloeibare polyurethaan) ontstaat, hardt het uit tot een product.

Rotomoulding

Enorme afmetingen

Als enige bedrijf in Nederland kan Ridderflex holle polyurethaan producten maken in enorme afmetingen. Tot wel 1 x 1,4 meter. Onze afdeling Research & Development is bezig met de ontwikkeling van technieken om op korte termijn producten van 2,5 x 2,5 meter te kunnen maken.

Kostenbesparing

In tegenstelling tot het rotatiegieten van kunststoffen, komen bij rotomoulding van polyurethaan geen extra processen kijken zoals verhitting, verkoeling en hoge druk. Hierdoor zijn de matrijzen eenvoudig en voordelig te maken. Het vervaardigen van holle producten in polyurethaan is daarom ook aanzienlijk minder kostbaar dan het maken van holle producten in kunststof. Dat maakt de holle polyurethaan vormproducten van Ridderflex voor u wel heel interessant.

Heeft u een (aan)vraag?

Wij blinken uit in het produceren van kunststof, rubber en polyurethaan maatwerk producten.

+31 180 46 34 71 sales@ridderflex.nl

Let op! We leveren niet aan particulieren. Voor nieuwe klanten hanteren wij een minimum orderbedrag van € 300,00 ex. BTW en verzending.