Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
  • Nederlands
  • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Ridderflex laboratorium

In ons laboratorium kunnen kunststoffen en elastomeren worden getest op mechanische en fysische eigenschappen. Op de door ons geperste fluorkunststoffen kunnen wij bovendien een 3.1 certificaat uitgeven.

Onze klanten vragen regelmatig naar data over onze kunststof en rubber materialen. En die vraag wordt alsmaar specifieker; onze producten worden in steeds extremere omstandigheden toegepast. Vaak is er in de standaard datasheets te weinig informatie te vinden over hoe de materialen zich gedragen onder deze omstandigheden.

Hulpmiddelen en tests

We hebben ons laboratorium gevuld met diverse, essentiële hulpstukken om onze materialen aan de nodige tests te onderwerpen:

  • Een verouderingsoven
  • Een vrieskist (temperaturen van -60ºC, met behulp van stikstof zelfs tot -196ºC).
  • Trekbank Testometric M350-10kN
  • Een soortelijke massa-meter (densimeter)
  • Een instrument om relatieve statische frictie te meten

Hiermee kunnen wij onze materialen onder andere testen op:

Afschuiving
Frictie
Indrukking
Scheursterkte
Soortelijke massa
Treksterkte en
Veroudering

Testen bij extreme omstandigheden

Omdat wij ons niet tot standaardmaterialen en –producten beperken, wilden wij ons ook niet tot standaard datasheets beperken. In het Ridderflex laboratorium kunnen wij onze materialen uitgebreid testen bij extreme omstandigheden. Zo kunnen wij elastomeren testen bij -60ºC, met behulp van stikstof zelfs tot -196ºC. Ook kunnen we de materialen aan een versnelde verouderingstest onderwerpen.

3.1 Certificaat op fluorkunststoffen

In de perserij van Ridderflex maken we fluorkunststof halffabricaten (cilinders en staf). We hebben altijd een ruime voorraad compounds voor PTFE, TFM, en PCTFE. Op de door ons geperste materialen kunnen wij een 3.1 certificaat uitgeven tegen bijkomende kosten. Op dit certificaat zijn de chemische en fysische eigenschappen (zoals het soortelijk gewicht en de treksterkte) van het materiaal terug te vinden.

Wilt u een 3.1 certificaat bij uw product of halffabricaat van fluorkunststof? Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl

Sand slurry tester

Ons laboratorium blijft in ontwikkeling. Zo hebben we het lab onlangs uitgebreid met een sand slurry tester. Hiermee kunnen we de relatieve slijtvastheid van kunststof materiaal testen.

Wilt u kunststoffen of elastomeren laten testen op mechanische en fysische eigenschappen? Neem contact op met onze verkoopafdeling!  

logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71