Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

Mobiel menu

Al vijfentwintig jaar Ridderflex

Ridderflex & Plastics is in 1992 te Ridderkerk opgericht als een klein, nationaal handelsbedrijf in rubber. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande producent en fabrikant in de internationale rubber- en kunststofindustrie.

In de eerste jaren na de oprichting handelt Ridderflex voor ongeveer 15% in kunststoffen en 85% in rubber producten. Bijvoorbeeld rubber pakkingen, aqualederen ringen en slangen.

Naast rubber ook kunststof

In 1994 neemt Ridderflex een kunststoffenbewerkingsbedrijf uit Roosendaal over en noemt het Ridderplastics. Machines en medewerkers verhuizen naar Ridderkerk, maar al snel blijkt dat de ruimte daar te klein is. Ridderflex en Ridderplastics verhuizen daarom samen naar een andere locatie in Ridderkerk.

Een compleet pakket voor de klant

Net als Ridderflex, groeit Ridderplastics hard. Nieuwe machines worden aangeschaft en er wordt meer voorraad aangehouden. Bovendien blijkt dat de handel en productie van Ridderflex en Ridderplastics onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In 1998 worden ze daarom samengevoegd tot Ridderflex & Plastics. Vanaf dat moment kan het bedrijf haar klanten een compleet producten- en dienstenpakket aanbieden.

Handelaar, producent én fabrikant

Eind jaren negentig investeert Ridderflex & Plastics veel in het gieten en bewerken van polyurethaan. Dit zeer veelzijdige en specialistische product wordt ontwikkeld en uitgebreid getest. In 2002 start Ridderflex een nieuwe productie-unit op: de perserij. Halffabricaten in fluorkunststoffen (puur, maar ook met steeds meer toevoegingen), grafietringen en de zeer hoogwaardige fluorkunststof PCTFE worden hier gemaakt. Met de polyurethaan gieterij en de perserij is Ridderflex & Plastics niet meer alleen handelaar en producent, maar ook fabrikant. Eind 2016 opent Ridderflex haar laboratorium. Hier kunnen kunststoffen en elastomeren worden getest op mechanische en fysische eigenschappen.

ISO 9001:2008 gecertificeerdISO9001

Ridderflex & Plastics gelooft in mogelijkheden. Een technisch probleem is een uitdaging voor ons team: hoe kunnen wij onze klanten het beste helpen? Wij vinden de meest geschikte oplossing. Daarbij zetten we al onze kennis en ervaring in op het gebied van materialen, bewerkingen en toepassingen. Wij beperken ons niet tot standaardmaterialen en -producten. Ridderflex gaat verder waar de ander stopt en garandeert kwaliteit. Niet alleen wat betreft de producten, maar ook wat betreft levering en dienstverlening. Sinds 2012 bezit Ridderflex het ISO certificaat volgens de kwaliteitsmanagementsysteemnorm: ISO 9001:2008. Hiermee voldoet het bedrijf aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Meer over ons

 • Over ons

  Over ons

  Ridderflex gelooft in mogelijkheden. Een technisch probleem is een uitdaging voor ons team: hoe kunnen wij u het beste helpen? Wij vinden de meest geschikte oplossing.

  Pagina
 • Research & Development

  Research & Development

  Onze afdeling R&D is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten.

  Pagina
 • Kwaliteit

  Kwaliteit

  Ridderflex & Plastics is ISO gecertificeerd volgens de kwaliteitsmanagement-systeemnorm ISO 9001:2008.

  Pagina
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2015 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71