Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Meer dan vijfentwintig jaar Ridderflex

Ridderflex is in 1992 te Ridderkerk opgericht als een klein, nationaal handelsbedrijf in rubber. Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande producent van rubber, kunststof en polyurethaan maatwerk producten.

In de eerste jaren na de oprichting handelt Ridderflex voor ongeveer 15% in kunststoffen en 85% in rubber producten.

Naast handel ook productie

In 1994 neemt Ridderflex een kunststoffenbewerkingsbedrijf uit Roosendaal over en noemt het Ridderplastics. Machines en medewerkers verhuizen naar Ridderkerk, maar al snel blijkt dat de ruimte daar te klein is. Ridderflex en Ridderplastics verhuizen daarom samen naar een andere locatie in Ridderkerk.

Een compleet pakket voor de klant

Net als Ridderflex groeit Ridderplastics hard. Nieuwe machines worden aangeschaft en er wordt meer voorraad aangehouden. Bovendien blijkt dat de handel en productie van Ridderflex en Ridderplastics onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In 1998 worden ze daarom samengevoegd tot Ridderflex & Plastics. Vanaf dat moment kunnen we onze klanten een compleet producten- en dienstenpakket aanbieden.

Handelaar, producent én fabrikant

Eind jaren negentig investeren we veel in het gieten en bewerken van polyurethaan. Dit zeer veelzijdige en specialistische product wordt ontwikkeld en uitgebreid getest. In 2002 starten we een nieuwe productie-unit op: de perserij. Halffabricaten in fluorkunststoffen (puur, maar ook met steeds meer toevoegingen), grafietringen en de zeer hoogwaardige fluorkunststof PCFTE worden hier gemaakt. Met de polyurethaan gieterij en de perserij zijn we niet meer alleen handelaar en producent, maar ook fabrikant. Eind 2016 openen we ons laboratorium. Hier kunnen kunststoffen en elastomeren worden getest op mechanische en fysische eigenschappen.

ISO 9001:2015 gecertificeerd

In 2012 voldoet Ridderflex aan de kwaliteitsmanagementsysteemnorm ISO 9001:2008. Sinds november 2017 voldoen we aan de nieuwe internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en zijn we ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Ridderflex = maatwerk

Anno nu blinkt Ridderflex uit in het produceren van maatwerk producten. Wij ontwikkelen en produceren essentiële onderdelen voor elke industrie in elke gewenste kunststof, rubber of polyurethaan. Want, sinds de dag van onze oprichting, geloven wij in mogelijkheden. Een technisch probleem is voor ons een uitdaging. Wij beperken ons niet tot standaard materialen en producten. We gaan verder waar de ander stopt.

Meer over ons

 • Over ons

  Over ons

  Ridderflex gelooft in mogelijkheden. Een technisch probleem is een uitdaging voor ons team: hoe kunnen wij u het beste helpen? Wij vinden de meest geschikte oplossing.

  Pagina
 • Research & Development

  Research & Development

  Onze afdeling R&D is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten.

  Pagina
 • Kwaliteit

  Kwaliteit

  Ridderflex is ISO gecertificeerd volgens de kwaliteitsmanagement-systeemnorm ISO 9001:2015.

  Pagina
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71