Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Vulkaniseren

Bent u op zoek naar extra lange rubber stroken? Of naar o-ringen in een maatvoering die nergens verkrijgbaar is? Wij kunnen vrijwel alle kwaliteiten rubber, in verschillende hardheden, voor u vulkaniseren. Ook reparatie van bijvoorbeeld fenders of manchetten en het bekleden van stalen constructiedelen behoort tot de mogelijkheden.

Vulkaniseren rubber

Ridderflex heeft de kennis en de apparatuur in huis om rubber te vulkaniseren. Met onze vulkanisatieapparatuur brengen wij het rubber op de juiste temperatuur en druk. Daardoor worden de moleculen van het materiaal met elkaar verbonden. Zo ontstaat een ijzersterke aanhechting of verbinding, die alleen door mechanisch geweld kan worden verbroken.

Vulkaniseren is de ideale (en kostenbesparende) manier om grote rubber pakkingen uit segmenten te maken. De las die de delen met elkaar verbindt, is net zo sterk als het rubber. Ook is het een goede reparatiemethode. Wij kunnen beschadigingen in bijvoorbeeld fenders en manchetten herstellen voor u. Informeer naar de mogelijkheden bij onze verkoopafdeling.

Vormwerk en rubber op staal

Door het vulkanisatieproces toe te passen in een matrijs, kunnen wij o-ringen en vormproducten maken. Ook kunnen wij rubber op staal vulkaniseren. Door het vulkanisatieproces ontstaat een ijzersterke aanhechting (verbinding) tussen het rubber en het staal. Zo maken wij hoogwaardige rubber bekledingen op staaldelen, zoals platen, klemmen en schalen.

Gevulkaniseerd rubber – maatwerk producten

Ridderflex kan vrijwel alle kwaliteiten rubber voor u vulkaniseren. Wij kunnen producten volgens uw specificaties en in de gewenste materiaalsoort op maat maken. Dat kan eenvoudig aan de hand van een tekening of model.

Voorbeelden van onze gevulkaniseerde rubber producten zijn:

Met gevulkaniseerde las (verbinding)
Door vulkanisatie aangehecht/verbonden
Compleet gevulkaniseerde (vorm)producten

Wilt u een aanvraag doen? Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl

Gerelateerd aan vulkaniseren

 • Rubber manchet / hoes

  Rubber manchet / hoes

  Maatwerk manchetten / hoezen in vele kwaliteiten rubber. Onder andere rechte manchet en conische (verloop) manchet.

  Product
 • Rubber profielen

  Rubber profielen

  Een keur aan hoogwaardige profielen in verschillende materialen, typen, hardheden en afmetingen. Custom-made. Ook kleine aantallen.

  Product
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71