Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Rotomoulding (holle producten)

Ridderflex is één van de weinige bedrijven in Nederland die u de unieke mogelijkheden van rotomoulding biedt. Deze techniek is ook wel bekend als rotomolding, rotatiegieten of centrifugaal gieten.

Met rotomoulding maken we holle polyurethaan producten. Een reden om voor holle producten te kiezen, is de drijvende eigenschap. Maar nog vaker wordt ervoor gekozen om materiaal en gewicht te besparen. Wat de reden ook is: holle vormproducten bieden vele voordelen.

Holle polyurethaan vormproducten

Wij gieten onze holle producten in elke gewenste vorm, hardheid, taaiheid en kleur. Bovendien kunnen wij holle producten van enorme afmetingen maken! Als specialist in holle producten en holle vormproducten van polyurethaan, bent u bij Ridderflex dan ook aan het juiste adres.

De rotomoulding techniek

Rotatiegieten of centrifugaal gieten van polyurethaan werkt heel anders dan bij kunststof. Bij kunststof wordt poeder tot zeer hoge temperaturen verhit, gevormd en vervolgens afgekoeld. Onze manier van rotomoulding werkt als volgt: wij gieten een mengsel van vloeibare polyurethaan in een matrijs. Die matrijs sluiten wij af en deze gaan we vervolgens rotomoulden. Door het chemische proces dat in het polyurethaansysteem (het vloeibare polyurethaan) ontstaat, hardt het uit tot een product.

Enorme afmetingen

Als enige bedrijf in Nederland kan Ridderflex holle polyurethaan producten maken in enorme afmetingen. Tot wel 1 x 1,4 meter. Onze afdeling Research & Development is bezig met de ontwikkeling van technieken om op korte termijn producten van 2,5 x 2,5 meter te kunnen maken.

Kostenbesparing

In tegenstelling tot het rotatiegieten van kunststoffen, komen bij rotomoulding van polyurethaan geen extra processen kijken zoals verhitting, verkoeling en hoge druk. Hierdoor zijn de matrijzen eenvoudig en voordelig te maken. Het vervaardigen van holle producten in polyurethaan is daarom ook aanzienlijk minder kostbaar dan het maken van holle producten in kunststof. Dat maakt de holle polyurethaan vormproducten van Ridderflex voor u wel heel interessant.

Rotomoulding

Gerelateerd aan rotomoulding

 • Polyurethaan producten

  Polyurethaan producten

  Holle en massieve producten in alle mogelijke vormen. Diverse kleuren mogelijk.

  Product
 • Polyurethaan gieten

  Polyurethaan gieten

  Ridderflex giet uw product in elke gewenste vorm en kan de polyurethaan eigenschappen beïnvloeden. Hard, zacht, flexibel, taai, licht materiaal, verschillende kleuren; we gieten het allemaal.

  Bewerking
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71