Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Ball valve seat assy: summum van custom-made

29-10-2018 | Het absolute summum van een custom-made product is toch wel onze ball valve seat assembly. Deze seat assy stellen wij samen uit meerdere onderdelen van verschillende materialen. Vaak worden metalen gecombineerd met grafiet (hard of zacht) en kunststoffen. Dat vereist nogal wat kennis, ervaring en precisie. En Ridderflex heeft het allemaal in huis. Wij zijn al meer dan 25 jaar specialist in het produceren van seat assy’s voor de valve industry. Niet voor niets hebben wij vele grote spelers in deze industrie als klant.

Onze seat assy’s worden toegepast in onder andere de maritieme industrie, olie- en gasindustrie, offshore en chemische industrie. Maar ook in de transport en overslag (voor vloeistoftransport en LNG-transport).

De ball valve seat assembly

De seat assembly bestaat altijd uit verschillende onderdelen en is op de volgende manier opgebouwd:

Ball valve seat (front seal/zitting)PTFE, PTFE glasgevuld, PEEK, PCTFE, carbon grafiet.
Ball valve retainer (zittinghouder)Metaalsoorten zoals RVS, Titanium, Nikkel Aluminium Brons, Hastelloy en Duplex.
Ball valve seal (rear seal)PTFE, PTFE glasgevuld, PCTFE, PEEK of geperst grafiet in zowel commerciële als nucleaire kwaliteit (99,85% zuiver).
Eventueel als toevoeging: o-ring of backup ringKalrez ®, FPM/FKM, Devlon, PCTFE.

Custom-made ball valve seat assy’s

Wij draaien alle onderdelen van de seat assy bij ons in huis. We hebben een uitgebreid machinepark met de juiste gereedschappen voor elke oplossing. In onze draaierij hebben we specialisten voor het draaien van metalen, van carbon grafiet en van kunststoffen. Kunststof of carbon grafiet draaien zijn heel andere specialismes dan het draaien van metalen. Elke kunststof of grafiet gedraagt zich anders onder externe factoren als temperatuur en luchtvochtigheid. Wij garanderen bij ons draaiwerk een hoge graad van nauwkeurigheid. Afhankelijk van het materiaal kunnen wij binnen toleranties van 0,05 mm werken.

De ball valve seat (front seal), retainer en ball valve seal (rear seal) worden uiteindelijk door ons samengevoegd tot één geheel: de seat assy. Door onze jarenlange ervaring, ook van krimp en uitzetting van de verschillende materialen, is het samenvoegen van alle losse onderdelen tot een seat assembly een van onze specialismes geworden.

Bent u benieuwd of wij ook uw maatwerk seat assembly kunnen maken? Of wilt u een aanvraag doen? Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl

Ook maatwerk losse onderdelen voor ball valves

Uiteraard kunnen wij ook losse maatwerk ball valve seats en ball valve seals leveren. Zo leveren wij o.a.:

Back-up ringenGland packingsTrunnion bearings
Ball support discsKalrez ® o-ringenThrust washers
Chevron setsStem seals

Een compleet overzicht van alle onderdelen die wij maken voor de valve industry, vindt u op de valve parts pagina.

Interesse? Neem contact met ons op!

Meer custom-made ball valve parts

 • Back up ring

  Back up ring

  Maatwerk back up ringen; eindloos massief of gedeelde ring. Standaard in PTFE of Nylon. Ook in PEEK voor kritischere toepassingen.

  Product
 • Chevron set

  Chevron set

  Custom-made meerdelige afdichting set. Bestaat uit top-, tussen- en bottomringen van PTFE en PTFE glasgevuld. Andere materialen zijn mogelijk.

  Product
 • Custom-made Kalrez ® o-ring (FFKM)

  Custom-made Kalrez ® o-ring (FFKM)

  We leveren de Kalrez® o-ring met een kwaliteitswaarborg. Indien gewenst met een certificaat. In elke gewenste afmeting. Kleine en grote productseries.

  Product
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71