Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

De baggerindustrie

Nederland en België staan bekend om hun vele baggerbedrijven die baggerwerkzaamheden over de hele wereld uitvoeren. Onderdelen van Ridderflex & Plastics vindt u dan ook terug op baggerschepen in onder andere Canada, Australië, Dubai en Afrika.

Het productassortiment dat Ridderflex levert aan de baggerindustrie wordt onder andere toegepast:

 • in deuren en luiken: luik- en deurafdichtingen en rubber profielen, zoals raamrubbers;
 • aan de buitenkant van het schip: glijstroken of aanvaarstroken en fenders (om schade aan schepen en kades te voorkomen);
 • in de machinekamer: slangen, diverse soorten afdichtingen, lagerbussen, schroefasbussen en compensatoren.

Specifieke producten baggerindustrie

De baggerindustrie kent een aantal zeer specifieke producten met een bijzondere toepassing. Ridderflex levert bijvoorbeeld grote polyurethaan spuitnozzles voor het opspuiten van zand. Deze spuitnozzles worden geklemd tussen staaldelen en zo bevestigd op het schip. Ook levert Ridderflex manchetten voor de hydraulische cilinder die de spuitmond op het dek van het schip moet positioneren. Deze manchetten beschermen de cilinder tegen de invloeden van zee, zand en wind.

Nieuwbouw, verbouw en reparatie

Ridderflex levert voornamelijk producten aan bedrijven die schepen in de baggerindustrie bouwen, verbouwen of repareren.

Onderdelen volgens uw specificaties

U kunt bij Ridderflex producten voor de baggerindustrie laten produceren volgens uw eigen specificaties. Dat kan eenvoudig aan de hand van een tekening of model en is mogelijk in zowel kleine als grote productseries. Wij beschikken over een uitgebreid machinepark met de juiste gereedschappen voor elke oplossing.

Baggerindustrie

Gerelateerd aan de baggerindustrie

 • Polargard ® Steel en Canvas slijtplaat / bekleding

  Polargard ® Steel en Canvas slijtplaat / bekleding

  Super PU slijtplaat met canvas backing of staalinlage. Kan makkelijk mechanisch worden bevestigd of worden verlijmd met diverse ondergronden.

  Product
 • Afdichtingen

  Afdichtingen

  Van industriestandaarden tot compleet maatwerk. Altijd rubber, kunststoffen, hoge druk pakkingplaat en (carbon) grafiet op voorraad.

  Categorie
 • Rubber profielen

  Rubber profielen

  Een keur aan hoogwaardige profielen in verschillende materialen, typen, hardheden en afmetingen. Custom-made. Ook kleine aantallen.

  Product
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71