Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Zeewaardige Solar Boat 2019 (TU Delft): een spannende uitdaging

24-1-2019 | Op 15 januari beleefde het TU Delft Solar Boat Team een ​​van de grootste mijlpalen van dit jaar: de onthulling van het nieuwe ontwerp van de Solar Boat 2019. Voor het eerst zal het Solar Boat Team TU Delft een Solar Boat bouwen voor open zee. Het ontwerp is compleet anders dan in voorgaande jaren. Wat een spannende uitdaging. Ridderflex is trots om weer gouden partner van het team te mogen zijn. We zullen helpen om deze zeewaardige Solar Boat 2019 werkelijkheid te maken!

Een trimaran is zeewaardig

De Solar Boat 2019 krijgt een trimaran vorm: een boot met drie rompen. Op deze manier kan de boot breed worden gebouwd, zodat hij de nodige stabiliteit biedt voor het omgaan met hoge golven en zware windstoten op open zee. Vanwege het bredere ontwerp, zal er ook capaciteit zijn voor een aanzienlijk groter zonnedek. Met een oppervlakte van 28 vierkante meter kan maximale energie worden verkregen uit het zonlicht. Dankzij het gebruik van draagvleugelboten kan de trimaran niet alleen zeilen, maar ook met hoge snelheid boven de golven vliegen. Hierdoor kan de solarboot hogere snelheden bereiken op de zonne-energie.

Drie passagiers in plaats van één

Normaal gesproken heeft de Solar Boat van de TU Delft maar één passagier. De boot van dit jaar zal er drie hebben. Dit is een grote stap richting passagiersscheepvaart, het TU Delft Solar Boat Team wil de wereld laten zien dat zeilen op zonne-energie mogelijk is.

De productiefase is al begonnen

De productiefase van de Solar Boat 2019 is al begonnen. Het team zal de boot in slechts drie maanden produceren en monteren, zodat de boot kan concurreren tijdens de Offshore Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneboten in Monaco. Daarnaast zal het team ook een wereldrecordpoging doen, door het Kanaal over te steken als de snelste zonneboot ter wereld in augustus.

Wilt u meer weten over de zeewaardige TU Delft Solar Boat 2019 en over onze rol in het Solar Boat-project? Volg alstublieft ons nieuwsblog. We zullen regelmatig updates plaatsen.

Meer TU Delft Solar Boat Team

 • Update Solar Boat: start productie

  Update Solar Boat: start productie

  06-02-2018 Afgelopen week presenteerde het TU Delft Solar Boat Team het design van de Solar Boat 2018. Aan deze boot ontwikkelt en bouwt Ridderflex – golden partner van het team – mee. Nu het design van de Solar Boat 2018 af is, is het team druk bezig met de productie van de boot.

  Nieuws
 • Ridderflex Golden Partner Solar Boat Team (TU Delft)

  Ridderflex Golden Partner Solar Boat Team (TU Delft)

  21-12-2017 Ridderflex is gouden partner van het TU Delft Solar Boat Team 2018. Wij gaan het komende jaar mee ontwikkelen en bouwen aan de nieuwste boot van het team!

  Nieuws
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71