Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Spiegellassen van kunststof leidingwerk: wij adviseren u graag

17-12-2018 | Het spiegellassen van kunststof leidingwerk, ook wel bekend als ‘stuiklassen’, is veruit de meest gebruikte methode om verschillende kunststof onderdelen met elkaar te verbinden. Voor moeilijk te bereiken plekken zijn er andere mogelijkheden. Welke kunststof is het handigst voor uw toepassing? En op welke manier kan dit het beste worden gelast? Wij adviseren u graag.

Kunststof leidingwerk bij Ridderflex

Kunststof leidingwerk: Ridderflex kan het van a tot z leveren. De pijpleidingen (buizen), de flenzen, de flenspakkingen, de fittingen, de appendages, de ondersteuningen. Deze kunnen we als geheel, geassembleerd, leveren. In de praktijk zien we dat klanten vaak niet weten wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het materiaal en de lasmogelijkheden. Wij adviseren u graag: van de materiaalkeuze tot en met de installatie.

Waarom leidingwerk van kunststof?

Waarom zijn kunststof leidingen een handige keuze? Kunststof is:

 • Duurzaam en slijtvast. Dat is met name handig voor de apparatenbouw.
 • Zeer goed resistent tegen chemicaliën. Dat maakt het ook geschikt voor (petro)chemische toepassingen.
 • Dus ook voor de scheepvaart is kunststof leidingwerk ideaal. Bovendien wordt er vaak, om legionellabesmetting te voorkomen, meer chloor toegevoegd aan het drinkwater aan boord. Leidingdelen van staal en koper zijn hier niet tegen bestand. Kunststof wel.

Afhankelijk van het medium, de druk, de temperatuur en de gestelde eisen kunnen wij u adviseren bij de materiaalkeuze bij kunststof leidingwerk en helpen bij het maken van deze keuze.

Bel +31 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl voor advies.

Spiegellassen, moflassen, draadlassen of…

Naast het verlijmen (zoals PVC) is spiegellassen de meest toegepaste methode bij het verbinden van kunststof leidingen. Voor moeilijk te bereiken plekken en kleinere diameters zijn er andere lasmethoden.

Draadlassen en extrusielassenDe draadlas en extrusielas wordt toegepast voor het verbinden van samengestelde onderdelen uit plaat en buis zoals (opvang)bakken, kasten, trechters, tanks en gaswassers.
Spiegellassen (stuiklassen) en moflassenMet spiegellassen worden de verschillende onderdelen van de leidingsystemen, zoals buis, bochten, t-stukken, voorlaskragen met elkaar verbonden. Kleinere leidingdiameters worden voornamelijk gemoflast.
ElectrolassenDe electrolas is een vorm van een moflas die verlast wordt d.m.v. een weerstandsdraad. Deze lasmethode is uitermate geschikt voor verbindingen op moeilijk bereikbare plekken.

Bent u op zoek naar een partij die uw kunststof leidingwerk kan lassen? Neem contact met ons op.

Spiegellassen

Peter Tunzi werkt sinds oktober j.l. bij Ridderflex in de buitendienst. In 1983 begon zijn carrière in de kunststoffenbranche en specialiseerde hij zich in kunststof lassen. Hij adviseert klanten van de materiaalkeuze bij kunststof leidingen tot en met de installatie.

Bel +31 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl voor advies.

Gerelateerd aan kunststof leidingwerk

 • Kunststof flens

  Kunststof flens

  Custom-made kunststof flenzen in verschillende typen en materialen.

  Product
 • Polypropyleen (PP)

  Polypropyleen (PP)

  Halffabricaten en custom-made producten zoals plaat, staf, buis, flens, spuitstuk en tankbekleding.

  Product
 • Flensafdichtingen

  Flensafdichtingen

  Custom-made flensafdichtingen uit vezel (hoge druk), grafiet en rubber. Ook PTFE afdichtingen, rubber steellined gaskets en flens-isolatiesets.

  Categorie
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71