Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Ridderflex laboratorium in gebruik

21-04-2017 | Ons 25-jarig jubileum wordt extra feestelijk door de ingebruikname van het Ridderflex laboratorium. In ons laboratorium kunnen kunststoffen en elastomeren worden getest op mechanische en fysische eigenschappen. Op de door ons geperste fluorkunststoffen kunnen wij bovendien een 3.1 certificaat uitgeven. Daarmee zijn we waarschijnlijk uniek in Nederland.

Onze klanten vragen regelmatig naar data over onze kunststof en rubber materialen. En die vraag wordt alsmaar specifieker: onze producten worden in steeds extremere omstandigheden toegepast. Vaak is er in de standaard datasheets te weinig informatie te vinden over hoe de materialen zich gedragen onder deze omstandigheden.

Testen bij extreme omstandigheden

Omdat wij ons niet tot standaardmaterialen en –producten beperken, wilden wij ons ook niet tot standaard datasheets beperken. In het Ridderflex laboratorium kunnen wij onze materialen uitgebreid testen bij extreme omstandigheden. Zo kunnen wij elastomeren testen bij -60ºC, met behulp van stikstof zelfs tot -196ºC. Ook kunnen we de materialen aan een versnelde verouderingstest onderwerpen.

3.1 Certificaat op fluorkunststoffen

In de perserij van Ridderflex maken we fluorkunststof halffabricaten (cilinders en staf). We hebben altijd een ruime voorraad compounds voor PTFE, TFM, en PCTFE. Op de door ons geperste materialen kunnen wij een 3.1 certificaat uitgeven. Op dit certificaat zijn de chemische en fysische eigenschappen (zoals het soortelijk gewicht en de treksterkte) van het materiaal terug te vinden.

Wilt u een 3.1 certificaat bij uw product of halffabricaat van fluorkunststof? Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl

Ridderflex laboratorium

We hebben ons laboratorium gevuld met de essentiële middelen om onze materialen aan de nodige tests te onderwerpen:

 • Een verouderingsoven
 • Een vrieskist (temperaturen van -60ºC, met behulp van stikstof zelfs tot -196ºC).
 • Trekbank Testometric M350-10kN
 • Een soortelijke massa-meter (densimeter)
 • Een instrument om relatieve statische frictie te meten

Sand slurry tester in aantocht

Ons laboratorium blijft in ontwikkeling. Zo vullen we ons lab binnenkort aan met een sand slurry tester. Hiermee kunnen we de relatieve slijtvastheid van kunststof materiaal testen.

Wilt u kunststoffen of elastomeren laten testen op mechanische en fysische eigenschappen? Neem contact op met onze verkoopafdeling!

Meer over Ridderflex

 • 25 jaar Ridderflex

  25 jaar Ridderflex

  19-12-2016 Over twee weken luiden wij een feestelijk nieuwjaar in. Want in 2017 bestaat Ridderflex 25 jaar! Om dat te vieren, zullen een jaar lang, elke maand opnieuw, leuke acties en gebeurtenissen plaatsvinden. Want wie jarig is, trakteert!

  Nieuws
 • Research & Development

  Research & Development

  Onze afdeling R&D is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten.

  Pagina
 • Perserij

  Perserij

  In de perserij maken we kunststof halffabricaten in nagenoeg elke gewenste afmeting. Ook persen we afdichtingen van grafiet van zowel commerciële als nucleaire kwaliteit.

  Bewerking
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71