Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Ridderflex: trendsetter

Onze afdeling Research & Development is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. We volgen de ontwikkelingen in rubber-, kunststof- en polyurethaankwaliteiten op de voet.

Door onderzoek en ontwikkeling kunnen onze fluorkunststoffen met steeds meer toevoegingen en in steeds meer afmetingen worden geperst. Wij verbeteren onze eigen PTFE’s en polyurethaansystemen continu. Op deze manier brengen wij onze producten naar een nog hoger niveau en kunnen wij ze optimaal toepassen op uw situatie.

Productontwikkeling

Ridderflex ontwikkelt en produceert continu nieuwe producten. Zo ontwikkelden wij een aantal unieke polyurethaan producten:

 • Polargard®: een slijtvaste polyurethaan plaat met een backing die een open structuur heeft. Daardoor kan de Polargard plaat worden verlijmd met staalplaatdelen, zoals trilbakken en stortkokers.
 • Polyurethaan oplegblokken: een uitstekend alternatief voor alle rubber-staal varianten op de markt. Het polyurethaan oplegblok maakt het gebruik van staalinlagen veelal overbodig, terwijl een hogere belastbaarheid kan worden behaald.

Ons laboratorium

In het laboratorium van Ridderflex worden kunststoffen en elastomeren getest op mechanische en fysische eigenschappen. We kunnen 3.1 certificaten op onze geperste materialen afgeven. Ons lab heeft de essentiële middelen om onze materialen aan de nodige tests te onderwerpen:

 • Een verouderingsoven
 • Een vrieskist (temperaturen van -60ºC, met behulp van stikstof zelfs tot -196ºC).
 • Trekbank Testometric M350-10kN
 • Een soortelijke massa-meter (densimeter)
 • Een instrument om relatieve statische frictie te meten

Ridderflex: altijd op zoek naar…

Ridderflex is altijd op zoek naar nieuwe materialen, technieken en producten. Want wij geloven in mogelijkheden. Niet in onmogelijkheden. Een technisch probleem is een uitdaging voor ons team. Wij beperken ons niet tot standaardmaterialen en -producten. Ridderflex gaat verder waar de ander stopt.

Meer over ons

 • Perserij

  Perserij

  In de perserij maken we kunststof halffabricaten in nagenoeg elke gewenste afmeting. Ook persen we afdichtingen van grafiet van zowel commerciële als nucleaire kwaliteit.

  Bewerking
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71