Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Polyurethaan en kunststof producten voor de windindustrie

Ridderflex ontwikkelt en produceert polyurethaan en kunststof producten speciaal voor de windindustrie. En dat doen we custom-made, wij denken graag met u mee.

Wij leveren onder andere polyurethaan en kunststof onderdelen aan constructie- en installatiebedrijven van windturbines en componenten daarvan. Onze producten zijn onmisbaar bij het transport en bij de installatie van windmolens. Ook bij het onderhoud en reparatie zijn onze onderdelen essentieel.

Maatwerk polyurethaan en kunststof onderdelen

Ridderflex ontwikkelde een aantal unieke polyurethaan producten speciaal voor de windindustrie:

 • Polyurethaan oplegblokken: een uitstekend alternatief voor alle rubber-staal varianten op de markt. Het polyurethaan oplegblok maakt het gebruik van staalinlagen veelal overbodig, terwijl een hogere belastbaarheid kan worden behaald.
 • PU rotorbladen voor micro windmolens: een superieur en vormvast alternatief voor kunststof rotorbladen. Door de speciale inlage hebben deze bladen bovendien een beveiliging tegen breuk, waardoor deze veiliger zijn voor mens en dier.

Producten testen in eigen huis

In ons laboratorium kunnen we onze producten uitgebreid testen. Zo hebben we bijvoorbeeld de faciliteiten in huis om onder andere de indrukbaarheid, de belastbaarheid, afschuifkracht en de glijdingsmodulus van ons polyurethaan dempingsblok te testen. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden! Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl

Onze PU en kunststof producten voor de windindustrie

 • Polyurethaan opleggingen / oplegblok

  Polyurethaan opleggingen / oplegblok

  In diverse hardheden en kleuren. Het combineren van hardheden in één oplegging is mogelijk en zorgt voor de benodigde indrukking, drukverdeling en evt. glijding.

  Product
 • Polyurethaan bekleding voor transport cradles

  Polyurethaan bekleding voor transport cradles

  Bekleding en steunblokken voor transport cradles. Verkleint de kans op beschadigingen tijdens transport en stabiliseert de te vervoeren last.

  Product
 • PU rotorbladen voor micro windmolens

  PU rotorbladen voor micro windmolens

  Een superieur en vormvast alternatief voor de bestaande kunststof rotorbladen op de markt. Nagenoeg onbreekbaar, daardoor veiliger voor mens en dier.

  Product
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71