Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Polyurethaan producten voor de offshore

Als polyurethaan specialist is Ridderflex sterk in het bekleden en produceren van (PU) producten voor uiteenlopende toepassingen binnen de offshore industrie. Zo zijn onze tensioner track pad bekledingen, cross-overs en beklede stinger rolls onmisbaar bij de installatie van pijpleidingen, kabels en umbilicals. Maar ook voor bend restrictors, cable clamps, pipeline pigs en tal van andere producten van polyurethaan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Polyurethaan is een bijzonder materiaal. We kunnen de materiaaleigenschappen aanpassen aan de toepassing van het product. Geen enkel ander materiaal in ons assortiment is zo flexibel en veelzijdig. De praktijk heeft ons geleerd dat voor veel technische problemen PU producten de oplossing zijn.

Maatwerk producten voor de offshore

Ridderflex ontwikkelde een uniek product speciaal voor de offshore renewable markt: een polyurethaan oplegblok. Dit is een uitstekend alternatief voor alle rubber-staal varianten op de markt. Het polyurethaan oplegblok maakt het gebruik van staalinlagen veelal overbodig, terwijl een hogere belastbaarheid kan worden behaald.

Ons PU oplegblok is slechts één van de vele custom-made polyurethaan producten. In de tabel hieronder vindt u een aantal van onze producten voor de offshore industrie:

 • Afdichtingen
 • Beklede spanbanden
 • Bend restrictors
 • Bend stiffeners
 • Cable clamps
 • Carrousel bekledingen
 • Centralisers

Bekijk een aantal van onze maatwerk producten in de catalogus hieronder!

Producten testen in eigen huis

In ons laboratorium kunnen we materiaal en onze producten uitgebreid testen. Zo hebben we bijvoorbeeld de faciliteiten in huis om onder andere de indrukbaarheid, de belastbaarheid, afschuifkracht en de glijdingsmodulus van ons polyurethaan dempingsblok te testen. Benieuwd of we uw product in polyurethaan kunnen maken? Informeer naar de mogelijkheden! Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl

Polyurethaan producten voor de offshore

 • Tensioner track pad bekleding (polyurethaan)

  Tensioner track pad bekleding (polyurethaan)

  PU bekleding in verschillende diktes, hardheden en kleuren. Voor een veiligere en betere grip van de track pads en het voorkomen van beschadigingen aan de buitenkant van pijpen en kabels.

  Product
 • Stinger rollen: voor pijpondersteuning

  Stinger rollen: voor pijpondersteuning

  PU bekleding in verschillende diktes, hardheden en kleuren. Om beschadigingen aan pijpdelen te voorkomen.

  Product
 • Cross-over: PU beschermplaat voor pijpleidingen

  Cross-over: PU beschermplaat voor pijpleidingen

  PU beschermingsplaat voor pijpleidingen onder water. Polyurethaanbekleding in verschillende diktes, hardheden en kleuren.

  Product
 • Polyurethaan opleggingen / oplegblok

  Polyurethaan opleggingen / oplegblok

  In diverse hardheden en kleuren. Het combineren van hardheden in één oplegging is mogelijk en zorgt voor de benodigde indrukking, drukverdeling en evt. glijding.

  Product
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71