Small enough to be flexible, big enough to solve your problem

+31 (0) 180 46 34 71
 • Nederlands
 • English

Wij leveren niet aan particulieren

Mobiel menu

Fender marine en offshore

Bent u op zoek naar fenders voor de offshore of maritieme industrie? U bent bij Ridderflex aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment fenders marine en offshore, onder andere: D fender, delta fender, blokfender en cilindrische fender. We leveren deze voornamelijk in grote afmetingen.

Een fender marine en offshore wordt veel toegepast als scheepswandbeschermer om stootbelasting op te vangen. Hierbij is de keuze voor de juiste rubberkwaliteit en vormgeving essentieel. Bij korte levertijden is het ook mogelijk uw fender te maken in polyurethaan (PU). Meer informatie? Neem contact op met de verkoopafdeling!

Fender marine en offshore: grote afmetingen

Fenders voor gebruik in de maritieme industrie en offshore hebben voornamelijk grote afmetingen. Wij leveren ze in verschillende typen, materialen, hardheden en afmetingen.

We leveren verschillende standaard typen:

D fenderDe D fender is de meest toegepaste rubber stootrand. Door de vlakke achterkant is deze eenvoudig op diverse ondergronden te monteren. Dit kan op diverse manieren met behulp van bouten of strippen: horizontaal, verticaal en diagonaal. De montagegaten kunnen in zowel de boven- en onderkant als de zijkant worden aangebracht.

We onderscheiden drie verschillende typen D fenders:

 • Voorzien van een binnenkamer, D vorm;
 • Voorzien van een binnenkamer, O vorm;
 • Massief
Delta fenderDe delta fender is eenvoudig te monteren en heeft een minimaal contactoppervlak. De montagegaten kunnen door de boven- en onderkant worden aangebracht. De delta fender is, mits goed gemonteerd, in staat veel energie op te nemen door de relatief grote binnenkamer.
Cilindrische fenderEen cilindrische fender absorbeert krachten en belastingen goed. Deze stootrand is eenvoudig te bevestigen met behulp van kettingen of stangen. Montagegaten kunnen eventueel worden aangebracht.
BlokfenderEen blokfender wordt toegepast waar de d fender niet voldoet: wanneer er een sterke en stijve stootrand nodig is in zware omstandigheden.
SleutelgatfenderEen sleutelgatfender vangt grote schokken en stoten op. Meestal wordt deze verticaal gemonteerd d.m.v. geleidestangen op de boeg, scheeps- of kadewand. De sleutelgatfender kan worden voorzien van een extra UHMPE toplaag.
M fenderDe M fender heeft een breed contactoppervlak. Door de M vorm is deze flexibel en kan daardoor goed de contouren van de boeg of achtersteven volgen. De M fender wordt verticaal bevestigd m.b.v. draad-geleidestangen door de drie standaard openingen.
W fenderDe W fender wordt gebruikt om grote schokken en stoten te absorberen bij extreme omstandigheden. Dit type wordt toegepast op de boeg of achtersteven van werkschepen zoals pijpenleggers en kabellegers. Deze stootrand wordt verticaal bevestigd m.b.v. draad-geleidestangen door de twee standaard openingen.

Fender marine en offshore volgens uw specificaties

U kunt bij Ridderflex uw fender marine en offshore laten produceren volgens uw specificaties. In zowel kleine als grote productseries, eenvoudig aan de hand van een tekening of model. Bovendien kan de fender in de gewenste radius geproduceerd worden, zodat deze rond de boeg of achtersteven van een schip kan worden aangebracht. Wilt u een aanvraag doen? Bel +31 (0) 180 46 34 71 of mail naar sales@ridderflex.nl 

Gerelateerd aan fenders

 • Stootrubber

  Stootrubber

  Standaard en custom-made stootrubber. O.a. stootbuffer, aanslagbuffer en stootblok.

  Product
 • Maritieme industrie

  Maritieme industrie

  Ridderflex levert producten aan bedrijven die actief zijn in de bouw-, verbouw- en reparatiewerkzaamheden van schepen. Zoals rubber profielen, fenders, slijtstroken, afdichtingen en slangen.

  Afnemers
 • Offshore industrie

  Offshore industrie

  Ridderflex ontwikkelt en produceert volop producten voor de offshore industrie. En steeds vaker aan de offshore renewables. Onze klanten zijn onder andere constructiebedrijven van offshore platforms en onderdelen daarvan. Op 29 november 2018 mochten wij de award van de Offshore Wind Innovation Challenge 2018 in onze zak steken!

  Afnemers
logo_lr

Ridderflex: ISO gecertificeerd

Ridderflex & Plastics voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dat is 27 november 2018 opnieuw bevestigd. Lees meer

(aan)vragen?

Vragen over producten of een aanvraag doen? Bel of mail ons.

sales@ridderflex.nl +31 (0) 180 46 34 71